Kringlopen in Drenthe!

Kringlopen in Ruinen, hoe kom je daar bij zul je je afvragen. Mijn tante woont in Ruinen! Een klein plaatsje in Drenthe. Daar wonen ze op een wijds landschap.

drenthe

Niet alleen is mijn tante een leuk mens, ook heeft ze een webshop met antieke en vintage sieraden. Een weekend logeren betekent dus niet alleen bijkletsen, maar vooral broches en sieraden bekijken.

oude camee broches

En om het helemaal compleet te maken hebben wij de kringlopen in Ruinen en omgeving bezocht. Mochten jullie nou een keer naar het noorden van het land willen of zijn jullie toevallig in de buurt? Hier een verslag van welke winkels wij bezochten.
Volgende week in een nieuw filmpje zie je wat ik er heb gevonden!

Kringloopwinkel de Wolden
Hoge Akkers 2, Ruinerwold

kringlopen drenthe ruinen 0

Een gewone kringloop met ontzettend veel keus!

kringloop souvenirs

Bijzonder was het tafeltje boven met de selectie ‘souvenir artikelen’.

kringloop winkel ruinen

Je vindt hier vooral mooie borden en bestek. Weinig meubels of leuke kleren voor ons.

De Jutter
Hoge Akkers 3a, tegenover kringloopwinkel de Wolden te Ruinerwold

kringlopen drenthe ruinen 1

Schuin tegenover de kringloopwinkel zit de Jutter. Hier weten ze echt wat mooi (en gewild) is. Veel emaille en oude industriële lampen zal je hier vinden. Maar ook blikken of oude reclameborden.

kringlopen drenthe ruinen 2

kringlopen drenthe ruinen 3 kringlopen drenthe ruinen 4 kringlopen drenthe ruinen 5 kringlopen drenthe ruinen 6 kringlopen drenthe ruinen 7

Joehoe!

kringlopen drenthe ruinen 8

Ook prachtige oude medicijnkabinetten en andere oude kasten. Ze hebben hier verstand van mooie dingen en de prijzen zijn dan ook niet op een kringloopniveau. Wel is het net een museum en enorm groot, dus zeker de moeite waard om te gaan kijken!

De Olde Fietse
Dr. Larijweg 117, Ruinerwold

kringlopen drenthe ruinen 13

Nog een soort museum waar alles te koop is is de Olde Fietse.

kringlopen drenthe ruinen 9

Een enorme boerderij vol met prachtige spullen. Van oude foto’s tot beelden tot kinderspeelgoed.
kringlopen drenthe ruinen 10

kringlopen drenthe ruinen 12kringlopen drenthe ruinen 11

Mijn tante had een licht trauma omdat ze ooit iets had omgegooid (ooh! heb jij dat ook wel eens gehad?) maar we liepen extra voorzichtig dus pas de problem. Er was ook nog een bovenverdieping maar die hebben we niet meer bekeken.

Oens Arf
Benderse 15, Ruinen

kringlopen drenthe ruinen oens arf23

Vorig bezoek aan Ruinen waren we er ook geweest, het winkeltje van Kiki. Een gedeelte van de boerderij is omgetoverd tot retro paradijs waar je ook spullen kan kopen.
Kiki woont hier nog niet zo lang. Een mooi verhaal: Altijd al wilde ze hier wonen. Als kind speelde ze op deze boerderij. En er was er nog eentje…. Slim als ze was had ze ooit aangebeld om haar interesse te tonen, mocht de boerderij ooit vrijkomen. En toen, in hetzelfde weekend, kwamen de beide huizen vrij! Bijzonder toch?

kringlopen drenthe ruinen 19 kringlopen drenthe ruinen 16 kringlopen drenthe ruinen 18 kringlopen drenthe ruinen 20 kringlopen drenthe ruinen 17 kringlopen drenthe ruinen 15 kringlopen drenthe ruinen 14

Kringloopwinkel De Siepel / Kringloop&Zo
Heuvelenweg 20, Dwingeloo

kringlopen drenthe ruinen 22

 

Als laatste bezochten we deze kringloop in Dwingeloo. Hier hebben ze een mooi gevarieerd aanbod, van broches (!) tot aan een kerstafdeling. Leuke spullen met een fijne prijs.

kerstafdeling

One thought on “Kringlopen in Drenthe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.