Brooch Collection: Angelique

Hè hè eindelijk is er weer een broche collectie! Dankzij Instagram zag ik de collectie van Angelique. Wauw, ik was onder de indruk. Gelukkig wilde ze haar tips en verhalen met ons delen. Deel zes in de broche collectie serie: Angelique’s broches!

Click here to read the story from Angelique on her brooch collection in English (or click the red link Read in English in the sidebar on the right)

vintage brooches

“Wat mijn favoriete broche is, is afhankelijk van wat ik draag. Het meest draag ik de houten nijlpaard (die ik overigens zelf heb omgetoverd tot broche, ik vond hem in een kringloopwinkel en zag er gelijk iets draagbaars in, dus speldje erachter en klaar), de gele bij, de vrouwenportretten en mijn nieuwste aankoop via Etsy, het meisje met rood-wit gestreept shirt en muts met oortjes gekocht bij It’s Simply Max.”

five vintage brooches


De eerste broche

“Dat is de ruitvormige broche met rode steentjes, geen idee of deze werkelijk hoge waarde heeft maar emotionele waarde zeker. Deze is namelijk van mijn oma geweest. Ik draag hem eigenlijk ook niet vaak, uit angst hem kwijt te raken.”

emotional value brooch

 

Geluk in de kringloopwinkel

“De vos, rolschaats, het huisje en het fietsje. Met zijn vieren lagen ze op mij te wachten in een kringloopwinkel. Eigenlijk komen vrijwel al mijn broches (afgezien van de ruitvormige en het ene meisje) uit de kringloopwinkel of van de rommelmarkt.

Ik heb er een soort kunst van gemaakt om ze zo goedkoop mogelijk te vinden en er niet teveel voor willen betalen. Wat op mijn pad komt is mooi meegenomen.”

brooch collection angelique

“Het leuke is trouwens dat ze in de kringloopwinkel vaak verbaasd kijken als ik broches kom afrekenen. Ik heb al een aantal keer meegemaakt dat ik er niet voor hoefde te betalen!

Ook heb ik een aantal broches uit mijn collectie gekregen van bekenden. dat is ook een voordeel, zodra mensen weten dat je ze spaart weten ze je te vinden.”

newest additions brooches fox


Welke broche staat nog op je verlanglijstje?

“Goede vraag, ik heb niet specifiek een verlanglijstje. Wat ik vind is vaak leuk meegenomen, zoals het vosje van afgelopen weekend, die kan je toch niet laten liggen! Het zou leuk zijn een keer een uiltje te vinden… ben namelijk dol op uiltjes.

En ik heb nog een aantal ideeën om er zelf een paar te gaan maken, maar dat staat nog op mijn “to do list”.

Angelique with a brooch

Volg Angelique op Instagram voor de laatste broche vondsten of andere fijne foto’s.

Andere broche collecties: Mies – Eliane – Marta – Coja – Lieke


Bedankt voor het delen, Angelique! Heb jij ook een collectie met broches en wil jij hier iets over vertellen? Stuur dan een mailtje en wie weet wordt jouw collectie nummer 7!

 


Comments

One response to “Brooch Collection: Angelique”

  1. Angelique

    Leuk om het zo af te zien! dank je wel :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.