Brooch Collection: Coja

brooch-collection-6

De derde broche collectie! Dit maal dankzij Coja. Ze had haar broches uit het oog verloren, totdat ze een berichtje tegen kwam over Broesj (hoe gaaf!) waarbij ze zich herinnerde dat ze zelf ook nog veel broches had. Sinsdien is de ‘lichte verslaving’ begonnen.


Coja’s liefde voor broches begon toen ze de gehaakte vlinderbroche kreeg van haar opa en oma.

Bartho&Cor

Haar interesse voor de speldjes nam daarna af en tijdens haar pubertijd droeg ze alleen buttons. Ze kreeg ze cadeau, kocht ze in musea: de collectie groeide snel. De broches belandde op zolder.

brooch-collection-5

Totdat de bewuste zaterdag dat Broesj genoemd werd op de Flow blog. Coja herinnerde zich haar broches en ging op zoek naar haar verzameling. Op zolder kwam ze er gelukkig weer een aantal tegen. Sindsdien verliest ze haar broches niet meer uit het oog en loopt kringloop winkels af op zoek naar te gekke vondsten.

brooch-collection-4    brooch-collection-

“Toen ik ze ging fotograferen viel het me op dat je veel over mij kan leren door naar mijn broches te kijken. Zo zie je broches die te maken hebben met werk en vrijwilligerswerk en zijn er ook broches bij die met mijn bijnamen te maken hebben.”

 

brooch-collection-2

 

De vogel met het envelopje en de slak hebben te maken met de snailmail-hobby.
“Graag draag ik een broche die te maken heeft met die dag of iets wat ik ga doen. Ik droeg een reddingsboei omdat ik met mijn beste vriendin had afgesproken waar ik stage mee liep op Oerol.”
brooch-collection-3
Morgen is het tijd voor een speciale actie dankzij Coja! Wordt vervolgd…

 


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.