Broesj meets Lowlands 2013, a recap

20 August 2013 | category: Uncategorized

IMG_6219

De allereerste keer dat ik Lowlands bezocht kan ik me goed herinneren. Overweldigend door alle optredens, de fijne sfeer, de hoeveelheid mensen en de bizarre en kunstzinnige decoratie. Dit keer voelde het weer als ‘een eerste keer’. Het terrein oplopen terwijl er nog geen bezoekers zijn, een eigen kraam hebben waar we drie dagen hebben geleefd, gezellige mensen ontmoeten die Broesj-fan zijn geworden. Wauw! Wat een bizarre en fantastische ervaring.

IMG_6147

Dit zou de plek van mij en Annabel (Secondhandsandy) worden

De eerste dag waren we erg druk met opbouwen. Welke broches zouden mensen leuk vinden? Moesten we de kammetjes in een bakje doen of viel dat dan niet op? We merkten niet dat het terrein al open was. Help! We waren nog niet klaar. Gelukkig konden we langzaam maar gestaag de kraam vullen en prijzen. En toen was het zover: De eerste broche was verkocht. Een papegaai.

IMG_6171

wakker worden op de medewerkers camping

Verder was het weer op vrijdag niet erg fijn. Het regende hard en mensen kwamen bij ons schuilen, maar geen broches kopen. Ik maakte me zorgen: Zou het de rest van de dagen ook zo gaan? Dan zou ik waarschijnlijk niet uit de kosten komen.

Zo zag de hele kraam eruit

Zo zag de hele kraam eruit

Zaterdag met frisse moed begonnen, de indeling van de kraam iets aangepast en daar gingen we weer. En het ging heel goed! Een heel aantal lieve mensen ontmoet die óprecht broches fan waren. Familie van vaste Broesj fans ontmoet. Broches verkocht om een aap knuffel te decoreren. Dronken mannen die een lammetjes broche zochten gelukkig gemaakt. Je kan het zo gek niet bedenken!

IMG_6285

vintage haarkammetjes

foto 4-3

De vintage haarkammetjes vielen ook in de smaak. Zo op het eerste gezicht leken ze niet zo interessant, maar als ik een demonstratie gaf hoe je ze in je haar kan steken zodat je een vintage krul krijgt was men gelijk enthousiast.

foto 1-2

Zonder Mijn Trouwe Helper Meta had ik het niet gered. Ze zorgde voor de ordening van de broches, de gezelligheid, dat ik af en toe naar een concert kon, het enthousiasme, de (soms slechte) grappen, de auto en de fantastische luchtbedden. Dank lieve Meta!

IMG_6289

Vintage haarclips op een super grafische verpakking

IMG_6271

De letterbak was ook mee

IMG_6260

Omdat ik niet alleen de kraam hoefde te bemannen kon ik ook nog een paar concerten bekijken. Zo zag ik Mister en Missisipi, Nevermind (Nederlandse artiesten spelen Nirvana), Crystal Fighters en: Franz Ferdinand! Heel erg fijn.

Daarnaast hadden we de leukste buren. Annabel van Secondhand Sandy en haar zusje Suzy, Anna Treurniet stond samen met Fay en Janneke en Lotte van De Krantenkapper waren er ook. Ook ontmoette ik eindelijk Jojanneke en Anna Karina en waren de Soortvanwinkel dames onze tent-overburen.

Ook hadden we een speciaal broesj-blokkenschema gemaakt, maar die volgt in een volgende post. Nu eerst bijkomen.

IMG_6300

IMG_6241 IMG_6267 IMG_6240

foto 4-4 IMG_6205 2

 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Inge 20 August 2013 at 19:19

  Wat een avontuur! Fijn dat het zo goed is gegaan.

 • Reply Yvonne 20 August 2013 at 20:18

  Ziet er super uit! Die vlaggetjes zijn ook goed zeg. Wat een ervaring weer. En je hebt gewoon Franz Ferdinand live gezien, aaarg! ;)

 • Reply Allihoppa 21 August 2013 at 09:09

  Ziet er geweldig uit!!

 • Reply jojanneke 21 August 2013 at 15:22

  Ja, het was super he? Bij ons ging het vrijdag ook wat minder, maar zaterdag en zondag gingen als een speer! Erg vermoeiend, maar toch inspirerend! Hopelijk volgend jaar weer!

 • Reply Margriet 22 August 2013 at 11:05

  Wat zag het er goed uit, supertrots op je! Hoor volgende week graag alle verhalen, leuk!

 • Reply Arnika 28 August 2013 at 22:19

  Leuk om je verslag te lezen! Ziet er super uit, en fijn dat jullie het goed hebben gehad

 • Reply Broncos new jerseys 2014 23 May 2014 at 20:04

  Where To Get cheap Rockets jersey

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.