Thrift Tuesday: Last Queensday, not a good thrift day

IMG_3957

Koninginnedag is dé dag in het jaar waar mijn moeder en ik reikhalzend naar uit kijken. Naast dagen waarop we het vliegtuig in moeten voor vakantie is de koninginnedag vrijmarkt de enige keer dat we súper vroeg vrijwillig opstaan.

Dit jaar was echter minder als andere jaren. Bevangen onder de gebeurtenissen zoals de kroning waren er toch minder interessante kraampjes. Mijn theorie was dat alle oudere mensen thuis bleven voor de tv en de kinderen stonden wel op de vlooienmarkt. Veel kinderspul, weinig échte schatten.

IMG_3959

Toch mogen we niet écht klagen.
ik vond een uilen beeldje en twee (te dure!) broches. Mamma kocht een hans-en-grietje spaarpot voor mijn vader.

IMG_3951  IMG_3940

Mijn moeder bakte scone-poezen (ja dat is een combinatie tussen een tompouce, een scone en een soesje) en versierde ze met oranje hagel.

IMG_3971

‘s Middags keerde ik terug naar Amsterdam. Na een lange wandeling door de stad hebben we  daar de rest van de dag doorgebracht op een terras. Heerlijk! Hoe was jullie laatste koninginnedag?

translation

The last queens day: we have got a king! For thrifting it wasn’t a perfect day. I only found a owl and two brooches, which were very expensive ;( My mom found my dad a little saving-house from Hansel and Gretel.

2 thoughts on “Thrift Tuesday: Last Queensday, not a good thrift day

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.