Brooch Collection: Lieke

Vintage-brooch-collection-blog

Ik denk dat ik Lieke wel mag omschrijven als een echte broche-fan. Ze was zo aardig om speciaal voor dit blogbericht een camera te regelen en haar collectie vast te leggen (dankjewel Lieke!) Hier zie je haar broches én lees je meer achter het proces van het broche verzamelen.

vintage-brooch-collection-lieke-02De favoriete broche

“Ik heb zoveel favorieten! Ik houd heel erg van dierenbroches, maar vooral ook van broches die een beetje ‘quirky’ zijn. Ik vind het het leukst als de broches echt iets voorstellen. De gele zwaluw met diamantjes die ik  van m’n vriend voor m’n verjaardag kreeg is met stip in de top drie gekomen. Verder hoort het schilderspalet bij mijn favorieten, al was het maar om het slimme ontwerp. En een souvenirsbroche uit de Alpen met kleine bedeltjes in de vorm van bergbeklimmersgerei, omdat die gewoon te kitsch is. En ik houd van broches met bedeltjes.”

broche lieke

 De allereerste broche in de collectie

“De eerste broche, een roze zwaluw, heb ik helaas niet meer. Ik droeg die toen ik een jaar of drie was. Ik heb een tijd terug wel de paarse variant gevonden, maar zou graag precies die kleur nog eens terug willen vinden.”

vintage-brooch-collection-lieke-01

“Mijn verzameling is begonnen toen ik een handgemaakte broche op Etsy kocht. Het is geborduurde roos, die ik heel veel heb gedragen. De ontdekking van Etsy gaf sowieso een enorme boost aan m’n collectie. Ik koop er veel tweedehandse (zoals natuurlijk bij Broesj!) en handgemaakte. Ik houd ervan als er bij handgemaakte broches gebruik is gemaakt van oude materialen, zoals de broche van een naaipatroon en een illustratie uit een kinderboek.”vintage-brooch-collection-lieke-05

Welke broche is als laatste toegevoegd aan je collectie?

“Ik kreeg van m’n vriend vorige week op die dag dat het zo stormde een gietijzeren fuchsia paraplu. Hij had ‘m al een tijdje, maar ik kreeg ‘m pas toen het echt herfst werd :)”

vintage-brooch-collection-lieke-03

Welke broche staat nog op je verlanglijstje?

“Hm, genoeg: Ik zou het heel leuk vinden om ooit nog eens zo’n grote metalen bloem uit de jaren zestig in m’n collectie te hebben. Die zijn vooral in de Verenigde Staten te vinden, dus die moet ik dan online kopen.

Ook wil ik meer insecten.

En iets van bakeliet, daar zijn hele mooie ontwerpen van gemaakt. Ook zou ik het absoluut niet erg vinden om meer broches met bedeltjes te hebben!

Ik ben ook altijd op zoek naar antieke broches. De ultieme vondst zou een ‘oogbroche‘ zijn. Daarmee bedoel ik negentiende-eeuwse rouwbroches, waarin een portret van het oog van de overledene is opgenomen. Een beetje creepy, maar eigenlijk heel mooi. En waarschijnlijk onvindbaar.

Maar het allerleukste is wel om de meest geweldige broches voor een appel en een ei op de rommelmarkt te vinden. Voor het schilderpalet (dat al een tijdje op m’n verlanglijstje stond) heb ik €0,50 betaald.”

vintage-brooch-collection-lieke-06

 Lieve Lieke, wat een prachtige collectie heb je! Veel dank voor het delen. En wat een te gekke vriend heb je, die zo goed mee werkt aan je groeiende broche collectie. 

translationAnother brooch collection post! This time Lieke is so kind to share her brooch stories and the story of her collection. Please read the translation!

8 thoughts on “Brooch Collection: Lieke

    1. Dankje Sophie :) Ik vind het ook altijd super om iedereens broches te zien! En vooral de verhalen inderdaad, dat maakt het extra speciaal.

  1. Lieke ik zoek zo’n broche zoals dat schilderpalet weet jij nog waar je die gekocht hebt?

    vr gr
    Anneke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.