Thrifting Tuesday: Sunny Sunday Market

Afgelopen zondag bezochten mijn moeder en ik een rommelmarkt in Bennekom. Toen ik wist dat ik ‘t weekend bij mijn ouders zou zijn kon ik het niet laten om te kijken of er een rommelmarkt in de buurt was – en ja hoor, het was raak. Zo fietsen we zondag in de hitte richting een weiland met een aantal kraampjes.  Het begon hopeloos. Mam kocht boeklon voor 0,50 cent (onder mijn commentaar ‘je bent er altijd naar aan het zoeken’). Ik vond zes landenalbums, uitgegeven door Douwe Egberts in de jaren 50. Voor 2 euro kon ik ze niet laten liggen!

Daarna zagen we vooral veel nieuws spul, van schuursponsjes tot aan slippers. Altijd jammer. Ook zag ik een heel aantal mooie oude spellen  maar veel te hoog geprijsd. Totdat ik een bak tegenkwam met jawel, broches!

brooches-01

Yes! We broke the ice – zoals de American Pickers zeggen.

Stempels

Van mamma kreeg ik de bovenstaande stempels / houten letter kado. Een kraan, een aanwijzende hand en een uitroepteken.

thrifting-tuesday-05

Als klap op de vuurpijl kwam ik deze retro Tippa Typemachine tegen….

vintagekaart-zuidholland

En deze kaart uit 1931 van Zuid-Holland. Ik vond nog meer broches, die zal ik de komende dagen met jullie delen.

 

translation

On a very sunny sunday me and my mom went to visit a flea market. We didn’t think that we would have success. But fortunetely we did! We found some lovely books, brooches for the shop and a white retro typewriter. Yes!

One thought on “Thrifting Tuesday: Sunny Sunday Market

  1. Oh, wat een prachtige typemachine, ik heb zelf een knaloranje en werk er graag achter. En de stempels zijn ook erg mooi. Vooral die oude zijn lekker nostalgisch!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.