Myrte de Zeeuw: Etsy inspiration

inspiration to start selling on etsy

De studio van  Myrte de Zeeuw was het hoogtepunt van de Dutch Design week. We kwamen er per ongeluk terecht. Zij is de ontwerper van deze kleurige vogelkussens die je vast wel eens in de media of in een winkel hebt gezien. Ik kende ze door Het Grote Avontuur en was erg verrast om te ontdekken dat Myrte in Eindhoven haar studio heeft. En helemaal dat we er een kijkje mochten nemen tijdens de Dutch Design Week!

DDW-myrte-vogelkussens02

Etsy  als opstapje voor Myrte naar werelwijd succes

Myrthe vertelde ons dat ze ooit is begonnen met een Etsy winkel. Ze verkocht eerst allerlei producten met de vogel afbeeldingen: van notebooks tot aan prints. Toen ze begon met kussens gingen deze zo goed dat ze zich daarin is gaan verdiepen. Ariadne at Home merkte haar op en plaatste een vogelkussen in het tijdschrift. Dat was het begin van vele publicaties en aandacht. Inmiddels levert ze haar verschillende kussens wereldwijd aan meer dan 100 winkels. WOW!

DDW-myrte-vogelkussens04

Tip om te kijken naar andere Etsy winkels

Kijk op Etsy eens naar de allereerste pagina van verkochte items bij een shop. Zo zie je hoe die winkels ooit zijn begonnen en hoe hun presentatie en fotografie sindsdien veranderd is. En ook qua aanbod van producten. Zijn de winkels zich gaan specialiseren? Hebben ze een niche gevonden? Bij Myrthe zie je bijvoorbeeld kettingen die ze nu niet meer in haar assortiment heeft.

Nieuw beleid Etsy

Dankzij het nieuwe beleid van Etsy kan Myrte weer volledig terecht op Etsy. Op dit moment verkoopt ze er alleen de kussens die ze zelf helemaal met de hand in elkaar zet. Maar inmiddels heeft ze zelfs al stagiaires die haar helpen en leveranciers die haar stoffen printen. DDW-myrte-vogelkussens05

Het meest inspirerend voor mij was deze wereldkaart (en alle tijdschrift en blog artikelen die er om heen geprikt werden). Hoog tijd voor mij om mijn Broesj Bereik ook vast te leggen én uit te breiden. Het zou toch fantastisch zijn als ik over (een paar?) jaar zou kunnen zeggen dat Broesj’es te koop zijn in meer dan 100 winkels?!

myrte-de-zeeuw-buttonOh ja, om het bezoek compleet te maken / als kers op de taartkregen we van Myrte ook nog een vogel broche!!!! (Oké, een button…. maar toch!) Die draag ik vol trots op mijn saaie zwarte jas. Om elke dag gemotiveerd te worden voor die wereldkaart met meer dan 100 pinnetjes. Yes!

translation

During Dutch Design Week we visited the studio of the talented Myrte de Zeeuw. She makes these fabulous pillows. She started out on Etsy and now she has sells her pillows in more than 100 shops: how amazing! 

4 thoughts on “Myrte de Zeeuw: Etsy inspiration

  1. Wat een leuke bericht over Myrte en haar vogels. Ik was vorig jaar bij haar studio, ook tijdens Design Week. Veel succes met je eigen wereld kaart !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.