Brooch Collection: Jojanneke

brooch-collection-Jojanneke

Yes, another brooch collection! Jojanneke from Met Draad en Raad makes and sells brooches herself. So this is not only a vintage collection, but a lot of handmade goodies here as well.

This post is in Dutch, but you can read it in English if you click here.

We beginnen deze broche collecie met Jojannekes’ zelfgemaakte broches.
“De panter komt uit de serie die ik net af heb en de vos heb ik echt voor mezelf gemaakt, die verkoop ik nooit!”

broches-gekocht

“De eerste broche kocht ik tijdens Tuin5 in Zuthpen dit jaar. De maakster werkte zo inventief met fimo-klei werkt, dit was erg inspirerend. Mijn tweede broche heb ik in Krakau gekocht tijdens mijn vakantie vorig jaar. Hij is van keramiek en was veruit de mooiste in de mand met poezen broches. Als derde vond ik een broche in de museumwinkel van het CODA in Apeldoorn. Prachtige broche! Het enige wat jammer eraan is is dat pin heel breed is en het eikeltje erg zwaar. Daardoor kan hij eigenlijk alleen op hele dikke stoffen/truien/jassen gespeld worden!”

broches-gekregen
Broches die Jojanneke heeft gekregen van anderen
Die van plastic met groene stippen heb ik gekregen van mijn beste vriendin, hij komt uit de winkel eerst! (die bestaan nu helaas niet meer) in Enschede. Het was een kunstwinkel met producten van pas-afgestudeerde kunstenaars. De rood en roze met barbieschoentjes broche kreeg ik onlangs op mijn verjaardag van een vriendin. De broche is gemaakt door Itsaboni, een erg grappig merk. Mijn zusje kocht in Equardor de gekleurde punker tijdens haar vakantie. Ook kreeg ik van haar de giraf, die is van hout.
Het muisje in het midden kreeg ik van een vriendin, die wilde hem wegdoen. Als laatste in dit rijtje de blauwwitte scherf. Deze is van studiowaanzin.nl, ze gebruikt oude kapotte borden om er scherven van te maken die ze omtovert in broches. Scherven brengen immers geluk!

broches-kringloop

Dit oude muisje is mijn raarste broche, gevonden in de kringloopwinkel in Alkmaar.

Favoriete broche

“Ik vind het lastig aan te geven wat mijn favoriete broche is omdat dit steeds verschilt. Sommige blijven maandenlang in de lade liggen, waarop ze opeens weer mijn belangstelling trekken en ik ze wekenlang achtereen draag. Sommige draag ik geregeld. Degene die ik het langst heb draag ik eigenlijk nooit meer, zoals de giraf en de schildpadden. Wegdoen kan ik ook niet. De laatste broche is mijn handgemaakte panterbroche, uit de serie Feestbeestjes

Broche verlanglijstje?

“Oei, lastig. ik heb niet echt een verlanglijst. Ik heb wel gemerkt dat ik vroeger heel makkelijk en veel broches kocht. Tegenwoordig denk ik meer na over wat ik echt wil. Daardoor koop ik minder broches, maar ze zijn wel exclusiever en over het algemeen wat duurder. Maar dat heb ik er zeker voor over.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.